Acces: Din circul 1 se continua poteca pe sub perete, catre circul 2. La capatul branei, este un hornulet, care pe care se urca pana la o brana, care se parcurge catre dreapta, pana la capatul ei. Aici, oarecum dupa colt, este un hornulet, pe care se urca catre circul de piatra. Este expus, pentru ca sub el apare jos poteca de la baza peretelui si este ceva inaltime, dar usor.
Lungimea 1: incepe la capatul de sus al circului de piatra pe un diedru mic pe care este un piton, apoi prin iarba pana pe brana pe care se regrupeaza.
Lungimea 2: catre stanga pe o brana pana la o fisura cu tevi care dupa ce se termina se merge catre stanga pana pe o branita mica unde se poate regrupa. De aici in stanga pana la o fisura urmata de o fata scurta si regrupare pe o brana mare de iarba.
Lungimea 3: o coborare usoara pe brana catre dreapta conduce la un mic hornulet. De aici catre dreapta la o regrupare pe o brana comoda la o mica grota formata de un bolovan, unde se poate continua in sus prin iarba direct pana la brana de la baza fisurii propriu-zise. 55m.
Lungimea 4: Pe fisura in sus. Asigurarile sunt tevi. Pe prima lungime de fisura este o mica burtica inainte de regrupare. Regruparea este in stanga de fisura pe o brana de gresie iar cuiele sunt toate proaste, asa ca e bine sa se asigure primul cui din urmatoarea lungime inainte de a regrupa, mai ales ca acesta este relativ sus si plecarea este pasul cel mai tare din tot traseul.
Lungimea 5: Continua pe fisura. A doua sau a treia asigurare nu mai are inel. In partea de sus se face o traversare catre dreapta la o regrupare cu o mica grota.
Lungimea 6: Stanga pana la fisura, apoi sus si dreapta pe sub o arcada, pe o polita plina de nisip, pana la o brana comoda, la baza unui horn orientat stanga.
Lungimea 7: Pe hornul din stanga desi NU se vede nici o asigurare. Primul piton este la peste 8m. de regrupare. A NU se lua in reapta pe brana unde exista o linie de pitoane care la un moment dat se termina! Dupa horn se iese pe un mot de stanca, apoi traversare stanga pe o placa si regrupare incomoda in ham si aeriana la baza unei fisuri.
Lungimea 8: Pe fisura bine pitonata in sus (atentie unele cuie misca) apoi in traverseu catre stanga, peste o fata compacta dar cazuta pana pe o brana.
Lungimea 9: Continua traversarea catre stanga pe brana catre hornul final. Pasaje usoare, dar destul de friabil.
Lungimea 10: Pe hornul de iesire din Eftimie Croitoru pana pe Brana Mare a Cosilei.
Retragere: se urca pe Brana Mare a Costilei pana la intersectia cu Creasta Vaii Albe, (intersectie marcata si de Hornul lui Gelepeanu, pe care se poate iesi in plato), si se coboara pe creasta catre Brana Aeriana.
Retragerea din toate traseele din acest perete este pe creasta Peretelui Vaii Albe apoi dreapta pe Brina Aeriana pina la renumitul punct de belvedere de unde se vede peretele Vaii Albe si Masivul Caraiman. De aici se coboara pe o poteca firava pe vilcelul Policandrului pina pe virful Peretelui Vulcelului Stincos unde in stinga apare Peretele Vulturilor si mai jos se zareste Tancul Mic. De aici poteca o ia la dreapta pe brina care serpuieste prin jnepeni pina deasupra unui vilcel abrupt ce se coboara fie pe lanturile montate fie pe picioare dar cu mare atentie pentru ca stinca este in mare parte uda.
La capatul vilcelului poteca intersecteaza drumul de apropiere la Peretele Vaii Albe numit si La Pinda, un loc unde pe vremuri vinatorii vinau capre negre. De aici se coboara pe poteca pe care ati urcat la baza Peretelui Vaii Albe, pe linga Peretele Vilcelului Stincos si apoi pe sub Tancul Mic traversind Vilcelul Policandrului si Vilcelul Pietros.
O alta retragere ar mai fi sa se urce pe Creasta Peretelui vaii Albe apoi pe Hornul lui Gelepeanu pina in platoul Bucegilor si de aici fie la Cabana Babele fie la Cabana Virful Omu.
A tribute to Guy Lacelle from Petzl-sport on Vimeo.