Lungimea 1: De la Bolovanul din circ se urca catre dreapta pe o brana inierbata, care este intrerupta de un mic hornulet, dar continua pana in regrupare la exact 50m. deasupra bolovanului.
Lungimea 2: Parcurge un horn si la 30 de metri de la plecarea din regrupare iese pa iarba la marginea "terenului de fotbal". Atentie, se poate bloca rucsacul in horn.
Lungimea 3: Urca pe iarba "Terenului de fotbal" usor dreapta, pana prinde brana de traversare. Si pentru ca acum exista, e bine sa se regrupeze pe brana cam la jumatatea ei este un spit, care marcheaza, pentru cei interesati inceputul traseului Sarutul Pamantului.
Lungimea 4: Pe brana catre stanga pana la capatul ei si apoi in sus pe fisura cu bolovani numita "La Ruine", apoi pe iarba pana la o regrupare comoda pe o branita unde pitoanele sunt legate cu o bucata de coarda mov .
Lungimea 5: Este intortochiata asigurati cu bucle foarte lungi ca sa nu frece: pleaca in sus pe o fisurica apoi pe iarba pana la baza altei fisuri care se urca, apoi traverseu scurt dreapta si sus pana la o bucata de coarda carpati. de aici usor stanga pana la un peu(IUS) nou. (atentie zona friabila din care tocmai a zburat o mare bucata). Apoi dreapta pana la iarba, pe Marea Traversare. De aici in stanga pe brana, cu mentiunea ca dupa cativa metri se coboara putin (brana e rupta)si dupa revenirea pe brana de regrupeaza.
Lungimea 6: Se urca catre stanga pe o fata inclinata, pana se prinde o placa mare de stanca pe care se traverseaza catre dreapta, pe sub Aripa din Memorial, pana pe iarba din Bivuacul 1.
Lungimea 7: Din Bivuacul 1 se urca in sus pe un diedru, apoi pe iarba pana la o grota umeda mareu. De aici in dreapta peste o burtica de stanca se intra in Hornul de sub Tendor, la capatul caruia se regrupeaza (incomod).
Lungimea 8: In sus pana la surplomba, apoi traverseu pe sub ea. Se trece Tendorul pe fisura (in dreapta deasupra este spit). Mai sus, pe fisura inca vreo 17m., apoi se traverseaza catre dreapta pe gresie, pana in bivuacul 2.
Lungimea 9: Din Bivuacul 2 catre dreapta se prinde o fisura. Atentie in aceasta zona sunt mai multe fisuri, traseul continua pe ultima, in traversare catre dreapta. Este usor, dar mai dificil de orientat.
lungimea 10: Urmeaza o lungime care merge pe fisuri in sus, iar inainte de regrupare este un hornulet cu o teava mare, care surplombeaza usor. Regruparea este pe o platforma inierbata, foarte comod.
lungimea 11: Urmeaza Fata Mustelor, care incepe cu o fisura verticala pana la sarme, unde se traverseaza la dreapta, apoi sus, pe o fisura care duce la o fata verticala brazdata de trei fisuri oblic stanga(in acest punct pitoanele sunt mai departate, pas impus 6+-7- distanta 3-4m.), care conduce la un horn. Pe horn, dupa 10-12m. de ajunge in regrupare, o regrupare comoda pe o platforma.
Lungimea 12: ultima lungime este usoara, trece in stanga o muchie, apoi o fisura, un horn scurt si se iese in Creasta Vaii Albe.
Traseul este in general bine asigurat. Primele 4 lungimi de coarda se preteaza la mersul in paralel.
Retragerea din toate traseele din acest perete este pe creasta Peretelui Vaii Albe apoi dreapta pe Brina Aeriana pina la renumitul punct de belvedere de unde se vede peretele Vaii Albe si Masivul Caraiman. De aici se coboara pe o poteca firava pe vilcelul Policandrului pina pe virful Peretelui Vulcelului Stincos unde in stinga apare Peretele Vulturilor si mai jos se zareste Tancul Mic. De aici poteca o ia la dreapta pe brina care serpuieste prin jnepeni pina deasupra unui vilcel abrupt ce se coboara fie pe lanturile montate fie pe picioare dar cu mare atentie pentru ca stinca este in mare parte uda.
La capatul vilcelului poteca intersecteaza drumul de apropiere la Peretele Vaii Albe numit si La Pinda, un loc unde pe vremuri vinatorii vinau capre negre. De aici se coboara pe poteca pe care ati urcat la baza Peretelui Vaii Albe, pe linga Peretele Vilcelului Stincos si apoi pe sub Tancul Mic traversind Vilcelul Policandrului si Vilcelul Pietros.
O alta retragere ar mai fi sa se urce pe Creasta Peretelui vaii Albe apoi pe Hornul lui Gelepeanu pina in platoul Bucegilor si de aici fie la Cabana Babele fie la Cabana Virful Omu.
Schita dupa reparatia din data de 29 august 2019click pe foto pentru a mari