eCLIMB.ro

Diedrul Corbilor
postat de geo_bivuac
TOPO > Muntii POSTAVARU > Peretele Animalelor > Diedrul Corbilor
Masivul muntos: Postavaru
Zona din masiv(perete, munte, etc): Peretele Animalelor
Altitudinea de plecare: 1000 metri
Diferenta de nivel: 180 metri
Orientare: sudica
Durata de parcurgere: 3-4 ore
Grad artificial: A0
Cotatie clasica: 5A
Grad impus: 7-
Grad la rootpunkt: 7+
Calitatea asigurarilor: bune
Calitatea stancii: buna cu ceva iarba
 




Geolocatie:
Latitudine: 45.55200671898638
Longitudine: 25.543056887036073

VEZI PE HARTA

Traseul este situat intre Muchia Iepurasului (stanga) si Muchia Lupului cel Rau (dreapta). Traseul vizeaza succesiunea a doua diedre inlantuite situate in jumatatea superioara a peretelui. Intrarea in traseu este marcata de un piton, la baza unei creste rotunjite, pe care se desfasoara prima lungime de coarda. Ca reper pentru punctul de intrare in traseu, avem un brad inalt crescut in apropierea peretelui.

LC 1 (30 m): Se desfasoara pe o creasta rotunjita, nu foarte inclinata, cu pasaje variate. Dupa depasirea unei fete cu alveole si a unui diedru de cca 3 m, ajungem pe brana unde regrupam.

LC 2 (30 m): Traversam usor ascendent stanga, urmarind linia pitoanelor care ne conduc spre urmatoarea regrupare.

Nota: Aceasta lungime, este comuna cu cea a unui alt traseu inceput in zona (inca neterminat). Lungimea a fost pitonata de catre Genu si Nusa Enache.

LC 3 (45 m): Pasajele variate si roca solida fac ca aceasta lungime sa fie una dintre cele mai frumoase din acest traseu. Escalada vizeaza atingerea bazei primului diedru. Initial pasajele se desfasoara pe o fata situata imediat in dreapta regruparii. Dupa cca 3 metri traseul traverseaza stanga, pe o brana slab conturata, pana in dreptul unui piton ce marcheaza baza unei fisuri arcuite catre dreapta. Escalada acesteia permite prinderea unui mic diedru. Dupa depasirea acestuia, escaladam o fata cu alveole de cca 4 m apoi traversam spre stanga pt a prinde o fisura de bavareza de cca 4-5m , la sfarsitul acesteia ajungem in regruparea de la baza marelui diedru.

LC 4 (40 m): Lungimea urmatoare se desfasoara pe verticala diedrului care a inspirat numele traseului, pe un parcurs cu obstacole variate, pana la mica platforma de regrupare. Diedrul este vizibil in perete mai ales in primele ore ale diminetii, datorita umbrei lasate de muchia sa dreapta.

LC 5 (40 m): Escalada continua pentru inca 3 metri pe linia diedrului, pana intr-o zona de discontinuitate a acestuia. In acest punct intersectam traseul Lupul cel Rau (care traverseaza spre stanga). Escalada continua pe linia unui diedru surplombant, care in partea superioara se transforma in horn. La capatul superior al acestuia, pasajele devin mai putin inclinate, iar dificultatile scad progresiv. Traseul se sfarseste in creasta Peretelui Animalelor.

Traseul este bine batut, are 2 pasaje de 6 impus in lungimea a III-a (catarare de fata, si un traverseu inainte de ultima bavareza), Regruparile sunt foarte bine batute (fiecare regrupare permite efectuarea rapelului din 3 pitoane).

Nota

Pe ultima lungime am gasit 2 pitoane f vechi,la cca 12 distanta intre ele, Cineva a mai iesit pe acolo sau au facut rapel, in consecinta nu ne putem asuma in totalitate pitonarea acestei lungimi. Aceasta lungime prezinta 2-3 blocuri f mari de stanca friabila, secondul ar fi incercat sa desprinda si sa curate lungimea (cum am facut de altfel cu primele 4 lungimi) , insa am fi riscat foarte mult sa accidentam 3 echipe care se aflau in Lup, astfel cine va merge primul pe acest traseu sa fie foarte atent in ultima lungime (eventual secundul sa curete cat poate).

Succes

Echipa : Adi Chifor (CS), Razvan Budac (CS), Diana Chirciu (S)

01_corbilor_1.jpg
click pe foto pentru a mari

02_corbilor_1.jpg


Daca aveti completari sau mentiuni de facut la acest topo va rugam sa va logati (AUTENTIFICATI)

postavaru peretele animalelor itvig diedrul corbilor

postat de geo_bivuac

Sortati dupa tipul de catarare sau click pe pointer pentru a vedea traseul

Boulder

Escalada

Alpinism tehnic

Catarare pe gheata

Dry tooling

Alpinism de altitudine

Deep water solo
 



postat de calpatin
10
June
2015
Memorialul Emilian Cristea e un reper important in istoria alpinsmului romanesc. Deschis in 1986 de o echipa a clubului Dinamo.

2109



postat de geo_bivuac
13
September
2012
Traseul Dianei 4A din Turnul Mare al Dianei

2373



postat de geo_bivuac
15
March
2012
Prezentarea traseului Eneida din peretele Vulturilor - Bucegi Costila

1907


Muntii BUCEGI - 53 trasee
Muntii HASMAS - 19 trasee
Muntii POSTAVARU - 15 trasee
Muntii RETEZAT - 8 trasee
Muntii CAPATINII - 4 trasee
Muntii MEHEDINTI - 4 trasee
Muntii METALIFERI - 3 trasee
Muntii LEAOTA - 3 trasee
Muntii TRASCAU - 2 trasee
Muntii PARING - 1 traseu
Muntii VALCAN - 1 traseu
Muntii GIURGEU - 1 traseu

Toate traseele <site map>
Tastati numele traseului (autocomplete) 
Tierra Boulder Battle 2013 - BACKSTAGE PASS
6 ladies are given some holds, a piece of plywood and a few hours. What would you expect ? A boring dispatch of crimp pulling ? A few fall ? Can't be more wrong.... First, the Tierra Boulder Battle is a show. Crowdpleasers problems of a high level of difficulty, perfect custom made holds on a fine structure. Second, these girls RULES. They are beautiful, they climb harder than you and they know how to have a good laugth in between tries. Last but not least, this video is not about the comp, it's about everything around. Jump backstage to see how such a fine event come to life. Thanks to Alex Puccio, Mathilda Söderlund, Mina Leslie-Wujastyk, Mélissa Le Nevé, Therese Johansen and Anja Hodann for beeing awesome during these few days. Thanks to Björn Pohl, all the Klättercentret crew, and all the events partner for pulling such a great show. Many thanks to Makeupe Institute of Stockholm for their amazing job : miststockholm.com/ Thanks for watching !

Alex Honnold - El Sendero Luminoso
On January 15, 2014, Alex Honnold free-soloed El Sendero Luminoso (The Shining Path) in El Portrero Chico, Mexico in a little over 3 hours. The climb rises 2,500 feet to the summit of El Toro. It could be the most difficult rope-less climb in history.

Shattered
un film scurt despre Steve House

 
   


postat de geo_bivuac
10
October
2022
Cu ocazia lansarii cartii Intre doua lumi, i-am adresat cateva intrebari renumitului alpinist Viorel Nicolaescu.



postat de geo_bivuac
13
June
2022
O discutie cu Laurentiu Anghel despre catarare curata, asigurari mobile si amenajari de trasee 



postat de geo_bivuac
31
May
2022
Despre premiere, etica si generatii. 
Un interviu despre alpinism si modul in care il vede Titus Gontea



postat de geo_bivuac
25
May
2022
La aproape un an de zile dupa ce a renuntat la munca clasica de birou, Teofil Vlad ne povesteste cum e viata de ghid, facuta zi de zi.

   


21
January
2020

În perioada 10-14 februarie, va avea loc la sala de escaladă Carpatic din București, prima ediție a evenimentelor sportive Blue Peregrine. În cadrul acestora, doi dintre cei mai buni cățărători ai momentului, Nina Caprez și Pete Whittaker, vor susține sesiuni de prezentare și ateliere practice pe teme diferite.



16
September
2015

Prima noastră grupă de copii cu deficiențe de vedere, cu care lucrăm deja de doi ani, a mai trecut un prag de maturizare sportivă. După un sezon 2014-2015 plin de demonstrații și participări oficiale la competițiile locale de cățărat, din echipa Climb Again au început să se desprindă, dincolo de rezultatele terapeutice, și câteva vârfuri cu motivație pentru performanță.



21
July
2015

Pentru repararea lui va cerem ajutorul, tuturor celor care de-a lungul timpului l-ati utilizat pentru ascensiunile voastre din zona Costila si muntii Bucegi. Doar impreuna vom putea sa ii redam stralucirea, sa il putem utiliza in continuare si sa il lasam generatiilor viitoare.



11
May
2015

Din luna mai 2015 va exista un nou panou de escalada indoor in Romania. Acesta va functiona in Falticeni, judetul Suceava.