Situat in Peretele Fata Inalta din masivul Postavaru traseul Catrinel este unul din cele mai interesante trasee din zona, cu 8 lungimi de coarda in mare parte catarabile la liber dar cu probleme la trecerilor unor pasaje de iarba acest traseu este ultimul deschis cel mai lung din peretele Fata Inalta. Primele 6 lungimi au fost deschise de Gheorghe si Felicia Enache si terminat pe ultimile 2 lungimi de coarda de Ion Neagoe (Nusu). Plecarea in traseu este marcata cu vopsea in stanga peretelui Fata Inalta in dreptul unel arcade cu orientare stanga.Prima lungime porneste de-a lungul arcadei pentru circa 10 metri dupa care se traverseaza usor dreapta pe o stanca inierbata cu asigurari suficiente si solide pana in dreptul uneu rampe de pamant unde se va treversa oblic stanga pana in dreptul peretelui unde se regrupeaza.
Lungimea a doua care este si cea mai dificila de pe traseu pleaca pe o fata spalata compacta ce este brazdata de o fisura fina sinuoasa ce merge pentru cica 15 metri, foarte bine asigurata ce se termina intr-o brana si de unde incepe o escalada oblic dreapta pe o zona inierbata pana in dreptul unui copac unde se regrupeaza.
Lungimea a treia pleaca oblic dreapta pe o fata compacta unde catararea este placuta si curata urmand ca in circa 15 metri sa inceapa vertical pentru inca 10 metri pana aproape de brana unde se va traversa stanga pana in regrupare.
Lungimea a patra incepe cu un traverseu stanga pentru 7 metri dupa care se porneste vertical pe fetele de stanca pana in dreptul diedrului ce se vede deasupra. Se percurge diedrul dupa care se urmeaza fisura pentru circa 15 metri urmand sa se regrupeze. Regruparea este destul de incomoda asa ca este recomandat a se folosi anouri mai lungi pentru o mai buna manevra la sosirea secundului.
Lungimea a cincea porneste cu mai dur dar se mai domoleste pe parcurs. Dupa circa 15 metri urmeaza un traverseu oblic dreapta pe sub o arcadita unde nu veti gasi asigurari dar unde nu veti avea probleme cu dificltatea. Dupa traverseul dreapta urmeaza unul catre stanga inspre mijlocul tavanului mare. Ajunsi in tavan se trece pe sub el catre dreapta si se ajunge in brana de unde in circa 10-12 metri veti gasi regruparea.
Lungimea a sasea pleaca in sus pe cateva brane de iarba pana la baza unei fete compacte bine asigurata unde se catara predominant artificial urmand o catarare oblic dreapta pentru 15metri si apoi oblic stanga pana la un contrafort de unde ar trebui sa mearga vertical unde se regrupeaza.
Lungimea a saptea este mai scurta de circa 35 de metri si merge predominant vertical usor sinuos bine asigurat la inceput si mai rar catre finalul lungimi si se termina in creasta care este comuna cu majoritatea traseeleo din fata inalta.
Ultima lungime este una usoara de creasta ce ajunge intr-un mic amfiteatru unde se regrupeaza si se strange echipamentul.
Retragerea se face pe stanga, pentru inceput cu o urcare scurta de 10 metri pe primul valcel stancos apoi prin padure circa 15 minute urmand a face stanga pe cel de-al treilea valcel intalnit. Coborarea se face pe o poteca vizibila vara dar mai putin vizibila primavara si toamna din cauza frunzelor cazute. In scurt timp veti intalni poteca de coborare din traseele din Peretele Animalelor ce ocoleste pe stanga peretele.