eCLIMB.ro

Traseul Catrinel
postat de geo_bivuac
TOPO > Muntii POSTAVARU > Fata Inalta > Traseul Catrinel
Masivul muntos: Postavaru
Zona din masiv(perete, munte, etc): Fata Inalta
Altitudinea de plecare: 1000
Diferenta de nivel: 300 metri
Orientare: sudica
Durata de parcurgere: 6-7 ore
Grad artificial: A0
Cotatie clasica: 6A
Grad impus: 6+ 7-
Grad la rootpunkt: 8+ 9- (ESTIMAT)
Calitatea asigurarilor: bune
Calitatea stancii: buna cu ceva iarba
 




Geolocatie:
Latitudine: 45.555179385719974
Longitudine: 25.545509873657238

VEZI PE HARTA

Situat in Peretele Fata Inalta din masivul Postavaru traseul Catrinel este unul din cele mai interesante trasee din zona, cu 8 lungimi de coarda in mare parte catarabile la liber dar cu probleme la  trecerilor unor pasaje de iarba acest traseu este ultimul deschis  cel mai lung din peretele Fata Inalta.

Primele 6 lungimi au fost deschise de Gheorghe si Felicia Enache si terminat pe ultimile 2 lungimi de coarda de Ion Neagoe (Nusu).

Plecarea in traseu este marcata cu vopsea in stanga peretelui Fata Inalta in dreptul unel arcade cu orientare stanga.

Prima lungime porneste de-a lungul arcadei pentru circa 10 metri dupa care se traverseaza usor dreapta pe o stanca inierbata cu asigurari suficiente si solide pana in dreptul uneu rampe de pamant unde se va treversa oblic stanga pana in dreptul peretelui unde se regrupeaza.

Lungimea a doua care este si cea mai dificila de pe traseu pleaca pe o fata spalata compacta ce este brazdata de o fisura fina sinuoasa ce merge pentru cica 15 metri, foarte bine asigurata ce se termina intr-o brana si de unde incepe o escalada oblic dreapta pe o zona inierbata pana in dreptul unui copac unde se regrupeaza.

Lungimea a treia pleaca oblic dreapta pe o fata compacta unde catararea este placuta si curata urmand ca in circa 15 metri sa inceapa vertical pentru inca 10 metri pana aproape de brana unde se va traversa stanga pana in regrupare.

Lungimea a patra incepe cu un traverseu stanga pentru 7 metri dupa care se porneste  vertical pe fetele de stanca pana in dreptul diedrului ce se vede deasupra. Se percurge diedrul dupa care se urmeaza fisura pentru circa 15 metri urmand sa se regrupeze. Regruparea este destul de incomoda asa ca este recomandat a se folosi anouri mai lungi pentru o mai buna manevra la sosirea secundului.

Lungimea a cincea porneste cu mai dur dar se mai domoleste pe parcurs. Dupa circa 15 metri urmeaza un traverseu oblic dreapta pe sub o arcadita unde nu veti gasi asigurari dar unde nu veti avea probleme cu dificltatea. Dupa traverseul dreapta urmeaza unul catre stanga inspre mijlocul tavanului mare. Ajunsi in tavan se trece pe sub el catre dreapta si se ajunge in brana de unde in circa 10-12 metri veti gasi regruparea.

Lungimea a sasea pleaca in sus pe cateva brane de iarba pana la baza unei fete compacte bine asigurata unde se catara predominant artificial urmand o catarare oblic dreapta pentru 15metri si apoi oblic stanga pana la un contrafort de unde ar trebui sa mearga vertical unde se regrupeaza.

Lungimea a saptea este mai scurta de circa 35 de metri si merge predominant vertical usor sinuos bine asigurat la inceput si mai rar catre finalul lungimi si se termina in creasta care este comuna cu majoritatea traseeleo din fata inalta. 

Ultima lungime este una usoara de creasta ce ajunge intr-un mic amfiteatru unde se regrupeaza si se strange echipamentul.

Retragerea se face pe stanga, pentru inceput cu o urcare scurta de 10 metri pe primul valcel stancos apoi prin padure circa 15 minute urmand a face stanga pe cel de-al treilea valcel intalnit. Coborarea se face pe o poteca vizibila vara dar mai putin vizibila primavara si toamna din cauza frunzelor cazute. In scurt timp veti intalni poteca de coborare din traseele din Peretele Animalelor ce ocoleste pe stanga peretele.

catrinel_2.jpg

Daca aveti completari sau mentiuni de facut la acest topo va rugam sa va logati (AUTENTIFICATI)


postat de geo_bivuac

Sortati dupa tipul de catarare sau click pe pointer pentru a vedea traseul

Boulder

Escalada

Alpinism tehnic

Catarare pe gheata

Dry tooling

Alpinism de altitudine

Deep water solo
 



postat de geo_bivuac
10
January
2023
Un traseu mixt, de gheata si dry, 5lc, WI3/M4, cca. 210m in peretele Caltunului din Fagaras

3988



postat de geo_bivuac
17
March
2013
Unul din cele mai frumoase trasee din circul 1 al peretelui Vaii Albe

3840



postat de geo_bivuac
17
March
2013
Cel mai usor traseu din circul 1 din Peretele Vaii Albe

3917


Muntii BUCEGI - 53 trasee
Muntii HASMAS - 19 trasee
Muntii POSTAVARU - 15 trasee
Muntii RETEZAT - 8 trasee
Muntii CAPATINII - 4 trasee
Muntii MEHEDINTI - 4 trasee
Muntii METALIFERI - 3 trasee
Muntii LEAOTA - 3 trasee
Muntii TRASCAU - 2 trasee
Muntii PARING - 1 traseu
Muntii VALCAN - 1 traseu
Muntii GIURGEU - 1 traseu

Toate traseele <site map>
Tastati numele traseului (autocomplete) 
ALEX HONNOLD FREE SOLOING HEAVEN (5.12)
In September 2011, Alex Honnold claimed one of the greatest days of free soloing, climbing Yosemite Valley s Cosmic Debris (5.13b) and flashing Heaven (5.12) all without tying in. Here is a recently released video produced by Squarespace and filmed by veteran climbing photographer Jimmy Chin of Honnold repeating the steep roof-crack Heaven ... once again, without a rope.

Red Bull Avaatara Story Cut
It has been quite a while since I had been as motivated to sport climb as I was last spring. Even though I began climbing at crags, my focus has been directed towards mountaineering for several years now. But last spring, rock climbing projects at home, in the US and elsewhere got me psyched again. One of the more outstanding projects led me to the Baatara Gorge in Lebanon.

Cum sa deschizi un 9a cap de coarda
Adam Ondra filmat cum deschide un traseu de gradul 9a cap de coarda

 
   


postat de geo_bivuac
10
October
2022
Cu ocazia lansarii cartii Intre doua lumi, i-am adresat cateva intrebari renumitului alpinist Viorel Nicolaescu.



postat de geo_bivuac
13
June
2022
O discutie cu Laurentiu Anghel despre catarare curata, asigurari mobile si amenajari de trasee 



postat de geo_bivuac
31
May
2022
Despre premiere, etica si generatii. 
Un interviu despre alpinism si modul in care il vede Titus Gontea



postat de geo_bivuac
25
May
2022
La aproape un an de zile dupa ce a renuntat la munca clasica de birou, Teofil Vlad ne povesteste cum e viata de ghid, facuta zi de zi.

   


21
January
2020

În perioada 10-14 februarie, va avea loc la sala de escaladă Carpatic din București, prima ediție a evenimentelor sportive Blue Peregrine. În cadrul acestora, doi dintre cei mai buni cățărători ai momentului, Nina Caprez și Pete Whittaker, vor susține sesiuni de prezentare și ateliere practice pe teme diferite.



16
September
2015

Prima noastră grupă de copii cu deficiențe de vedere, cu care lucrăm deja de doi ani, a mai trecut un prag de maturizare sportivă. După un sezon 2014-2015 plin de demonstrații și participări oficiale la competițiile locale de cățărat, din echipa Climb Again au început să se desprindă, dincolo de rezultatele terapeutice, și câteva vârfuri cu motivație pentru performanță.



21
July
2015

Pentru repararea lui va cerem ajutorul, tuturor celor care de-a lungul timpului l-ati utilizat pentru ascensiunile voastre din zona Costila si muntii Bucegi. Doar impreuna vom putea sa ii redam stralucirea, sa il putem utiliza in continuare si sa il lasam generatiilor viitoare.



11
May
2015

Din luna mai 2015 va exista un nou panou de escalada indoor in Romania. Acesta va functiona in Falticeni, judetul Suceava.