Pentru a ajunge la traseu se urca prin Poiana Inului, iar in partea superioara a acesteia se prinde o poteca ce urca pe un valcel larg. Undeva mai sus, inainte de a ajunge la perete, poteca coteste dreapta urcand lin. In locul in care poteca se apropie foarte mult de perete gasim si intrarea in traseul nostru, marcata cu vopsea neagra la baza acestuia pe o mica muchie ce se prelugeste spre padure.
Mai jos am atasat doua schite ale traseului la rezolutie mare. Una grafica si una in care am suprapus o fotografie a Peretelui Animalelor pentru o mai buna vizualizare a traseului.
Lungimea 1 - Traseul incepe prin stanga muchiei pe care e scris numele, pe un mic hornulet, iar dupa vreo doua asigurari traverseaza pe dreapta urmand muchia. Pe primii 15-20m stanca este cam murdara si neaderenta apoi totul este ok.
Dupa vreo 20-25m intilnim o portiune mai verticala si cu prize mai putine ce ne obliga la o mica traversare spre dreapta, de vreo 3m, loc unde dam si de o prima regrupare intermediara. De aici orcam putin spre stanga revenind la linia initiala pe care urcam inca vreo 8-10 metri printr-o portiune putin mai inierbata pana la o alta regrupare intermediara peste care noi, avand corzi de 60m, am sarit. De aici se prinde linia unui diedru, iar la terminarea acestuia se face o mica traversare stanga, peste muchie, regrupand la un spit si doua cuie.
Lungimea 2 - Pleaca din regrupare in sus pe o fata cu prize suficiente ajungand dupa vreo 20 de metri la o portiune inierbata unde se afla o regrupare intermediara pe care o sarim. De aici se urca vertical o fisura putin inclinata spre dreapta care are in partea superioara o mica surplomba ce se trece destul de usor. Dupa surplomba regrupam pe o platforma unde avem doua spituri si patru cuie.
Lungimea 3 - Se face o mica traversare descendenta spre stanga, vreo 2m, pentru a prinde linia unui diedru-fisura de cativa metri pe care urcam vreo 10-12m pana la o regrupare intermediara. De aici traseul urmeaza vertical un diedru mare cu o fisura larga si numai buna de urcat in bavareza. Dupa vreo 10m, datorita lipsei prizelor in diedru, suntem nevoiti sa trecem spre dreapta, peste muchia diedrului, pentru a ne folosi de prizele mult mai bune aflate aici. Revenim in diedru dupa vreo 4-5m urcind pe acesta pina pe un prag de piatra aflat la baza unei arcade mari. Aici dam peste o regrupare nu tocmai buna, dar pe care o putem sari, traversand spre stanga vreo 5-6m pana la o alta regrupare ceva mai comoda, la un spit si trei cuie. Traverseul intersecteaza linia traseului Diedrul Corbilor ce continua pe diedrul format de arcada uriasa ce se ridica deasupra naostra
Atentie! Din regruparea intermediara si pana la regruparea comoda se mai asigura o singura data la piton batut vertical intr-o fisura aflata pe o placa putin inclinata, piton care, daca e tractionat in sus, iese.
Lungimea 4 - Se traverseaza stanga si se prinde un mic diedru de vreo 5-6m din care am iesit spre dreapta putin mai sus de jumatatea lui pentru a profita de prizele bune de pe muchia din dreapta. De la iesirea din diedru urcam diagonal dreapta pana la baza diedrului de sub arcada urcand pe acesta vreo 3-4m apoi traversam spre stanga 4m, descendent 1m, apoi orizontal stanga inca vreo 8-10 metri dupa care urcam vreo 8 metri pana in regrupare. Aici avem un spit si trei cuie loc unde am dat de regruparea ce NU e vizibila de pe linia traverseului.
Inainte de a urca cei 8m pana la regrupare se poate vedea spre stanga,la vreo 7m , un piton mare. Initial am crezut ca pe acolo e traseul dar nevazand cuie mai sus de acela am preferat sa nu ma duc catre el, urcand pe linia fisurii din ultima lungime pana sub aceasta, loc unde am dat de regruparea ce e vizibila de pe linia traverseului.
Lungimea 5 - Din regrupare se pleaca in sus pe o fisura mai taricica ce are o surplomba in partea superioara. Aici se afla si pasul cheie al traseului, cotat cu 7-, desi as putea spune ca diedrul din lungimea a treia mi s-a parut mai de anduranta. Pasul cheie nu e foarte dificil, daca stai sa-ti calculezi miscarile, el iesind cu o miscare mai mult de pozitionare decat de forta. Bine, pe mine m-au ajutat si cei 1,82m astfel ca am putu sa prind o priza aflata ceva mai sus. Dupa depasirea acestui pasaj traseul pierde din verticalitate iesind intr-un mic horn cu bolovani si iarba pe care il urmam in sus pana la niste jnepeni, iesind din traseu spre dreapta si regrupand la un copac.
Retragerea: Pentru coborare se urca diagonal dreapta pana se ajunge la iesirea din Muchia Caprioarei si Muchia Iepurasului de unde se coboara pe poteca sau se traverseaza pe curba de nivel pana prindem aceeasi poteca, dar varianta asta mi s-a parut mai complicata datorita pantei destul de inclinate si frunzelor alunecoase.
"Lupul cel Rau" este unul dintre cele mai frumoase trasee pe care le-am parcurs pana acum cu o cataratura frumoasa si sigura fiind bine asigurat, iar roca, exceptand partea murdara de la baza, este aderenta si compacta cu foarte putine zone friabile. Diedrul din lungimea a treia este un adevarat deliciu. Descriere si schita de Cristian Gabriel Popescu
Sweet Line: Ice climbing, Mer de Glace. from sebastien montaz-rosset on Vimeo.