eCLIMB.ro

Traseul Innominata
postat de geo_bivuac
TOPO > Muntii BUCEGI > Peretele Vulturilor > Traseul Innominata
Masivul muntos: Costila
Zona din masiv(perete, munte, etc): Peretele Vulturilor
Altitudinea de plecare: 1700 metri
Diferenta de nivel: 250 metri
Orientare: sud sud-est
Durata de parcurgere: 5-6 ore
Grad artificial: A0
Cotatie clasica: 6A
Grad impus: 7-
Grad la rootpunkt: 7+
Calitatea asigurarilor: bune
Calitatea stancii: buna
 




Geolocatie:
Latitudine: 45.42820395577975
Longitudine: 25.498255067431614

VEZI PE HARTA

Aflat in Peretele Vulturilor din Costila, traseul Innominata este unul din cele mai dificile trasee din acest perete. Cu o dificulatate tehnica de 7+/ 8-, Innominata este de o frumusete aparte, oferind o catarare expusa, diversa, dar curata (fara iarba).

Ca o optiune personala, acest traseu reprezinta cea mai atragatoare linie din Peretele Vulturilor.

Starea traseului: asigurari bune, nu foarte dese (dar acolo unde ai nevoie), pe alocuri este necesar sa montati asigurari mobile (posibilitati multiple de asigurare), stanca compacta.

Lungimea: 5 LC (LC1=35 metri, LC2= 35 m, LC3= 45 M, LC4= 20 m, LC5= 45m)

Dificultatea: 7+/8- la liber, 6A cu 7- cu A1 la clasic.

Retragerea: 2 optiuni.

rapel 20 de metri apoi pe muchia cu jnepeni si Valcelul Pietros, sau

rapel pe Hornul Negru din Valcelul Pietros apoi se continua pe acelasi valcel.


Accesul la baza traseului se face urcand prin stanga Tancului Mic, de langa Valea Costila. Se urmeaza poteca de langa tanc, poteca ce treverseaza Valcelul Stancos, urmand o urcare de aproximativ 15 minute pe o panta abrupta pana la Brana Policandrului.

Traseul este marcat la baza cu vopsea alba.

Prima lungime este delicata, dat fiind faptul ca la intrare lipsesc 2 sau 3 pitoane. Este necesara montarea de asigurari mobile (eu am folosit o nuca mica). Lungimea continua oblic stanga pe o fisura clara si compacta pana in dreptul unei arcade fine. Arcada prezinta pasi de dificultate 6+/7- . Dupa aceasta urmeaza o traversare de cca 3-4 metri. La scurt timp dupa acest punct se regrupeaza pe o branita stancoasa si comoda.

Lungimea a doua avanseaza pe o fisura oblic stanga pentru circa 15 metri. Dupa aceasta se urca o arcada tehinica (pasi de grad 7) urmata de un traverseu fin pana la o fisura larga. Fisura se termina cu o fata spalata. La aproximativ 5 metri de acest punct se afla regruparea, pe o brana mica de gresie.

Lungimea a treia este cea mai tehnica. Aceasta incepe cu un traverseu de circa 3 metri dreapta, urmat de o catarare pe fata pentru 8 metri (atentie la capatul fetei si inceputul fisurii, deoarece nu se vede pitonul; acesta se afla la 1/2 metri mai sus, peste o lespede). Dupa asigurarea pitonului se initiaza un traverseu catre stanga, pentru aproximativ 12-14 metri, urmand o succesiune de fisuri oblic stanga pana la o fata compacta asigurata cu o serie de spituri (vechi, dar bune). Trecerea pasajului peste spituri este delicata, dar deosebit de frumoasa.

Dupa terminarea fetei cu spituri se incepe un traverseu dreapta pe sub o surplomba proeminenta (pentru circa 8-9 metri). Veti gasi pe acest traverseu un cuib parasit de vulturi, dar in care mai puteti admira fulgi de diferite colorituri.

La capatul traverseului trebuie sa treceti peste surplomba, deoarce linia traseului trece din nou in stanga. Folosind fisura din surplomba, treceti peste acest pasaj ( ca posibilitate de asigurare, gasiti un spit ce se poate vedea numai daca se scoate capul deasupra surplombei). Dupa acest punct traversati stanga pe o brana de stanca (circa 6 metri), la capatul careia puteti regrupa.


Lungima a patra este scurta. Aceasta pleaca oblic stanga peste o fisura, urmand ca in circa 15 metri ajunga intr-un horn ingust si lung de 5 metri. Regruparea se afla la baza unui diedru.

De aici in aproximativ 10 metri de mers pe brana de iarba veti gasi pitonul de rapel.


Lungimea a cincea incepe cu un diedru surplombat dar cu prize ferme atat la maini cat si la picioare. Diedrul se termina in 15 metri. Din acest punct se continua pe o fata, circa 10 metri, apoi se traverseaza stanga 5 metri pe o brana fina. Brana este urmata de un jgeab fin si o brana catre stanga, care in 15 metri iese in Creasta Vulturilor.

topo_innominata.jpg

innominata.jpg


Traseu reamenajat de Cornel Sain si Valentin Aldea in anul 2014
Completare adusa de geo_bivuac in data: 17 November, 2015, 4:50 pm

Daca aveti completari sau mentiuni de facut la acest topo va rugam sa va logati (AUTENTIFICATI)

peretele vulturilor costila

postat de geo_bivuac

Sortati dupa tipul de catarare sau click pe pointer pentru a vedea traseul

Boulder

Escalada

Alpinism tehnic

Catarare pe gheata

Dry tooling

Alpinism de altitudine

Deep water solo
 



postat de geo_bivuac
27
November
2012
5A 4 LC Peretele Animalelor - Postavaru

1576



postat de geo_bivuac
22
June
2012
Escalada sportiva in Cheile Madei

1865



postat de geo_bivuac
06
March
2012
Traseele de escalada din zona Sinaia - Poiana Stani

1522


Muntii BUCEGI - 53 trasee
Muntii HASMAS - 19 trasee
Muntii POSTAVARU - 15 trasee
Muntii RETEZAT - 8 trasee
Muntii CAPATINII - 4 trasee
Muntii MEHEDINTI - 4 trasee
Muntii METALIFERI - 3 trasee
Muntii LEAOTA - 3 trasee
Muntii TRASCAU - 2 trasee
Muntii PARING - 1 traseu
Muntii VALCAN - 1 traseu
Muntii GIURGEU - 1 traseu

Toate traseele <site map>
Tastati numele traseului (autocomplete) 
Ice climbing in Canada
From 3th November till 10th December Tanja Schmitt and Matthias Scherer started their ice climbing season in the Canadian Rockies. The film shows impressive pictures from the climbs of three extreme ice lines: "Whiteman Falls" (IV,WI6), "Shooting Star"(IV,WI6), "Rainbow Serpent" (IV,WI6). Interested for more details?: go to www.tanja-schmitt.com , www.matthias-scherer.com

Deep-Water Soloing In Mallorca With Daila Ojeda
The Spanish island of Mallorca has a lot of things going for it – great climbing crags, a beautiful coastline, and amazing people among them. Combine crags, coastline and amazing people and what do you get? Daila Ojeda deep-water soloing on some of the island’s premier psicobloc crags over crystal clear Mediterranean water. In this video we also get a bit of yoga instruction from Olivia Hsu, and Carrie Cooper joins the fun for a couple of big falls into the sea.

Fisura Albastra Ieri si Azi
un documentar depre renumitul traseu din Peretele Vaii Albe - Costila

 
   


postat de geo_bivuac
10
October
2022
Cu ocazia lansarii cartii Intre doua lumi, i-am adresat cateva intrebari renumitului alpinist Viorel Nicolaescu.



postat de geo_bivuac
13
June
2022
O discutie cu Laurentiu Anghel despre catarare curata, asigurari mobile si amenajari de trasee 



postat de geo_bivuac
31
May
2022
Despre premiere, etica si generatii. 
Un interviu despre alpinism si modul in care il vede Titus Gontea



postat de geo_bivuac
25
May
2022
La aproape un an de zile dupa ce a renuntat la munca clasica de birou, Teofil Vlad ne povesteste cum e viata de ghid, facuta zi de zi.

   


21
January
2020

În perioada 10-14 februarie, va avea loc la sala de escaladă Carpatic din București, prima ediție a evenimentelor sportive Blue Peregrine. În cadrul acestora, doi dintre cei mai buni cățărători ai momentului, Nina Caprez și Pete Whittaker, vor susține sesiuni de prezentare și ateliere practice pe teme diferite.



16
September
2015

Prima noastră grupă de copii cu deficiențe de vedere, cu care lucrăm deja de doi ani, a mai trecut un prag de maturizare sportivă. După un sezon 2014-2015 plin de demonstrații și participări oficiale la competițiile locale de cățărat, din echipa Climb Again au început să se desprindă, dincolo de rezultatele terapeutice, și câteva vârfuri cu motivație pentru performanță.



21
July
2015

Pentru repararea lui va cerem ajutorul, tuturor celor care de-a lungul timpului l-ati utilizat pentru ascensiunile voastre din zona Costila si muntii Bucegi. Doar impreuna vom putea sa ii redam stralucirea, sa il putem utiliza in continuare si sa il lasam generatiilor viitoare.



11
May
2015

Din luna mai 2015 va exista un nou panou de escalada indoor in Romania. Acesta va functiona in Falticeni, judetul Suceava.