Sursa, poveste completa si mai multe fotografii pe www.sivique.ro
Descriere:
Apropiere: De la Cabana Cheia se traverseaza apa si se merge pe poteca marcata Triunghi Albastru. In dreptul Peretelui se traverseaza iar apa si se urca pe grohotis vre-o 50m pana la baza peretelui, respectiv a uni horn mare, clar.
LC1, 55m, 6+: Drept in sus pe horn. Usurel. Putine asigurari dar suficiente. Pe la jumatatea hornului se afla o regrupare pe un parg insa se poate continua in sus. Se iese intr-un soi de pestera mare si se regrupeaza in partea dreapta la un bolovan, cu bucla mare sau cordelina.
LC2, 25m, 7-/7: Pe peretele din dreapta. Putine asigurari si cam proaste. Pasi impusi de liber 7-/7. Catarare superba. Drept in sus pana intr-o surpomba de unde se traverseaza, pe burta sau pitit in stanga. O sa vedeti de ce. Se regrupeaza intr-o grota, fie la clepsidra din buza grotei, fie, mai comod, la clepsidra din fundul grotei.
LC3, 55m, A1 7-/7: Impus artificial la scarita, impusa catarare liber 7-/7. Iesirea din grota e pe tavan, la scarita. Asigurari suficiente. Ar fi utile 2 scarite, dar cu un management bun ne descurcam si cu una singura. Apoi continuam drept in sus la artificial, de-a lungul unei fisuri fine pe verticala. Expunearea e fantastica. Din loc in loc se impune catarare libera intrucat distanta dintre cuie e mare. Se iese pe teren mai usurel unde in schita apare o regrupare insa eu am continuat in sus pana pe o brana mare, larga. Pe partea finala se catara un diedru spalat, neasigurat, fantastic! Regrupare la copac.
LC4, 30m, A0 7-/7: Se pleaca pe coama stancoasa, drept in sus. In surpomba se traverseaza stanga la o fisura si se continua drept in sus.Asigurari putine dar suficiente. Catarare delicata. Nu imi dau seama cat de impus este caci eu am incercat sa catar la liber cat mai mult. Am asigurat la 2 cuie, in fisura, incomod, atarnat.
LC5, 30m, 7-: Drept in sus pe fisura. Dupa ~20m se iese pe teren usor si se regrupeaza la un copac.
Retragere: Se catara pe teren foarte usor pe coama in stanga. Apoi se merge pe creasta pana intr-o sa de unde inepem sa coboram in stanga in rapeluri lungi de-a lugul unui valcel.
Din cartea Alpinism Si Escalada Sportiva In Banat Si Oltenia: