Prima lungime are ca pas caracteristic trecerea directa a unui tavanel, care e de altfel si cel mai greu pas de rotpunkt al traseului. Atentie! si bucata de dupa nu e chiar usoara (la rot). Lungimea se termina pe un tanc. Regrupam intre un tanc si perete la 2 pitoane.
Tavanelul din prima lungime, usor de observat ne ajuta sa gasim repede intrarea in traseu.
A doua lungime de coarda are o orientare generala oblic stanga. Se trac fete spalate la care ajungem traversand pe mici brane de iarba. Trecem prin regruparea de la Fisura Nordica care intersecteaza lungimea noastra pe la mijloc. Regrupam intr-un mic diedru fisura la 2 cuie.
A treia lungime porneste direct in sus, ocolim o surplombita prin dreapta iar printr-un grand ecart trecem cu o intindere pe o fisura pe care o luam la bavareza. Un pas clasic de VI+ (la rot). Mai sus o mica portiune mai usoara apoi iarasi trebuie sa ne incordam un pic. Frumos. Se regrupeaza la 2 pitoane. Putin incomod pentru 3 persoane.
Lungimea a patra nu ne lasa Prindem nu chiar usor un diedru spalat pe care urcam. Prize putine dar suficiente. La un moment dat, inainte sa devina prea greu, trecem pe fata din dreapta care nu e asa verticala, dar tot la fel de spalata. Terenul nu mai e asa vertical, doar spalaturile ne mai fac probleme. Prindem o brana mare oblica spre dreapta si langa un jneapan dam de o clepsidra mare la care regrupam comod.
Lungimile 2, 3 si 4.
Ultima lungime este usoara si continua pe brana oblica si apoi in sus pana pe coama turnului unde gasim o regrupare. De acolo traversam in Hornul cu Fereastra si gasim cuiele de rapel. Lungimea are 1 piton doar.
Schita traseului:
Am notat gradele de rotpunkt. Clasic ar fi un V+ cu A1? Se pot folosi corzi de 60m si se culpeaza lungimile 2 cu 3. Atentie doar la asigurari, sunt necesare bucle lungi. Nu sunt necesare mobile si nici pitoane suplimentare, traseul are multe cuie. Buclele lungi ajuta. Si niste anouri ajuta, a patra regrupare e la un anou lung intr-o clepsidra mare.