eCLIMB.ro

Traseul Galiani
postat de geo_bivuac
TOPO > Muntii BUCEGI > Peretele Costilei > Traseul Galiani
Masivul muntos: Costila
Zona din masiv(perete, munte, etc): Peretele Costilei
Altitudinea de plecare: 1800 metri
Diferenta de nivel: 180 metri
Orientare: sudica
Durata de parcurgere: 4-5 ore
Grad artificial: A0
Cotatie clasica: 5B
Grad impus: 6+ 7-
Grad la rootpunkt: 7+
Calitatea asigurarilor: bune, dar necesita mobile pe alocuri
Calitatea stancii: buna
 




Geolocatie:
Latitudine: 45.43059829352135
Longitudine: 25.497203641497777

VEZI PE HARTA

Premieră şi reparații Premieră: Vlad Popa, Justin Ionescu
Dată: 2000 Premieră iarnă: Ioni Mânzatu, Mihnea Rădulescu Dată: 07.03.2003

Descriere traseu: Traseul a fost deschis în memoria alpinistului Mihai Cioroianu, mort pe K2 la 10 iulie 1999.
Asigurări mobile necesare: un set de frienduri (20-60mm); pe lungimea a II-a pot fi utile și o selecție de nuci medii/tricamuri

LC1 - 30 m, VI Asigurări fixe: multe pitoane vechi Descriere: Se urmărește linia pitoanelor pe un diedru înierbat (friabil în partea inferioară), după care se merge stânga pe sub o arcadă ce se depășește prin stânga pentru a prinde o fisură (oblic stânga) bine pitonată ce ne conduce în regrupare.

LC2 - ~25 m, VII-/VII Asigurări fixe: un spit și 3 pitoane Descriere: Se pleacă pe o fisură fisură/diedru (ce primește frienduri medii) până la o mică nișă urmată de o surplombă cu un spit (pasul lungimii). Imediat după surplombă, mai facil de depășit prin stânga spitului, asigurăm un piton bun (Peu auriu), apoi o lamă ce nu inspiră prea multă încredere și continuăm ușor oblic stânga pe față. După ce se asigură un al treilea piton (un U), se mai urcă câțiva metri pe o fisură () și se traversează stânga, peste o placă ce sună a gol, la regruparea aflată într-o nișă.

LC3 - 40 m, VII Asigurări fixe: 5-6 spituri și un piton Descriere: Se traversează înapoi către dreapta, la un spit cu ureche albastră, apoi se urcă câțiva metri și se asigură alte două spituri apropiate, după care urmează primul pas al lungimii - o traversare neasigurată de 7-8 m, ascendent dreapta, pe o față verticală, spre un spit cu ureche roșie. După traversare, se intersectează linia de spituri din traseul „Șmecher” și se merge drept în sus spre o fisură surplombată (al doilea pas al lungimii). Traseul urmează fața surplombantă la dreapta de fisură, apoi tot în sus intersectează linia traseului „Balcoane” și după câțiva metri ajunge în regrupare (două pitoane)

LC4 - 40 m, VI Asigurări fixe: două spituri și un piton Descriere: Traseul uremază, oblic stânga, fisura de deasupra ultimei lungimi a traseului "Balcoane", iese pe o brână de stâncă și după ce se trece de o zadă, găsim regruparea/stația de rapel. Surse informaţii Schiţă - Vlad Popa Text - Vasile Dumitrică 


Rută retragere:

  • Două rapeluri pe linia traseului Cezar Vărgulescu până în Valea Coștilei (cu semicorzi de 60m).
  • Un rapel de 60m până în Hornul din Peretele Coștilei (la un spit cu maillon) urmat de încă un rapel (~40m până în firul Văii Coștila)


Autor descriere: Vasile Dumitrică 

topo_no_photo_scris.png


galiani.jpg

topo_poza_scris.png

Daca aveti completari sau mentiuni de facut la acest topo va rugam sa va logati (AUTENTIFICATI)


postat de geo_bivuac

Sortati dupa tipul de catarare sau click pe pointer pentru a vedea traseul

Boulder

Escalada

Alpinism tehnic

Catarare pe gheata

Dry tooling

Alpinism de altitudine

Deep water solo
 



postat de geo_bivuac
15
March
2012
Prezentarea traseului Fisura Albastra varianta directa

4812



postat de geo_bivuac
12
March
2012
Premiera in Cheile Turzii - "Fight for life" VI+ A1, 5 lc

4733



postat de geo_bivuac
05
December
2013
8LC, 5B, 250 de metri Peretele Nordic - Cheile Bicazului

4687


Muntii BUCEGI - 53 trasee
Muntii HASMAS - 19 trasee
Muntii POSTAVARU - 15 trasee
Muntii RETEZAT - 8 trasee
Muntii CAPATINII - 4 trasee
Muntii MEHEDINTI - 4 trasee
Muntii METALIFERI - 3 trasee
Muntii LEAOTA - 3 trasee
Muntii TRASCAU - 2 trasee
Muntii PARING - 1 traseu
Muntii VALCAN - 1 traseu
Muntii GIURGEU - 1 traseu

Toate traseele <site map>
Tastati numele traseului (autocomplete) 
La Dura Dura -filmul complet -
Chris Sharma and Adam Ondra spent two years working together to climb La Dura Dura (5.15c / 9b+), the world's hardest climb. This film tells the story of their unique collaboration and shows Adam's historic first ascent and Chris' second ascent. Presented by prAna, Black Diamond, Sterling Rope, Evolv, Petzl, and Walltopia. With music by Build Buildings, Abel Okugawa, Okai, Animals on Wheels, Pascal Savy, and The Green Kingdom. For the full backstory on Chris, Adam, and the route, check out the original film, "La Dura Dura" available on the REEL ROCK 7 DVD

Petrescu Catalin in Highlander 7C
Highlander 7C Prapastiile Zarnestilor

Jenn Flemming in DevilsTower
Professional climber Jenn Flemming had always wanted to climb Devils Tower, the otherworldly volcanic formation that was featured in the movie “Close Encounters of the Third Kind.” Devils Tower National Monument is located in eastern Wyoming, a day’s drive from Jenn’s home in Colorado, where she has achieved several first female ascents. Jenn grew up in Massachusetts and has climbed in top U.S. destinations and in China, Iran, South Africa, Bolivia and other countries. She loves climbing that is very technical, and credits her parents with instilling a passion for the outdoors by taking her on many family trips to America’s National Parks.

 
   


postat de geo_bivuac
10
October
2022
Cu ocazia lansarii cartii Intre doua lumi, i-am adresat cateva intrebari renumitului alpinist Viorel Nicolaescu.



postat de geo_bivuac
13
June
2022
O discutie cu Laurentiu Anghel despre catarare curata, asigurari mobile si amenajari de trasee 



postat de geo_bivuac
31
May
2022
Despre premiere, etica si generatii. 
Un interviu despre alpinism si modul in care il vede Titus Gontea



postat de geo_bivuac
25
May
2022
La aproape un an de zile dupa ce a renuntat la munca clasica de birou, Teofil Vlad ne povesteste cum e viata de ghid, facuta zi de zi.

   


21
January
2020

În perioada 10-14 februarie, va avea loc la sala de escaladă Carpatic din București, prima ediție a evenimentelor sportive Blue Peregrine. În cadrul acestora, doi dintre cei mai buni cățărători ai momentului, Nina Caprez și Pete Whittaker, vor susține sesiuni de prezentare și ateliere practice pe teme diferite.



16
September
2015

Prima noastră grupă de copii cu deficiențe de vedere, cu care lucrăm deja de doi ani, a mai trecut un prag de maturizare sportivă. După un sezon 2014-2015 plin de demonstrații și participări oficiale la competițiile locale de cățărat, din echipa Climb Again au început să se desprindă, dincolo de rezultatele terapeutice, și câteva vârfuri cu motivație pentru performanță.



21
July
2015

Pentru repararea lui va cerem ajutorul, tuturor celor care de-a lungul timpului l-ati utilizat pentru ascensiunile voastre din zona Costila si muntii Bucegi. Doar impreuna vom putea sa ii redam stralucirea, sa il putem utiliza in continuare si sa il lasam generatiilor viitoare.



11
May
2015

Din luna mai 2015 va exista un nou panou de escalada indoor in Romania. Acesta va functiona in Falticeni, judetul Suceava.