eCLIMB.ro

Claudiu & Jagg escaladeaza pentru Climb Again
postat de geo_bivuac

Alpine Style Expeditions, împreună cu Climb Again şi în parteneriat şi cu susţinerea esenţială a Asociaţiilor Hope and Homes for Children România şi ASSOC Baia Mare, pornesc în expediţie. În perioada 1-10 septembrie 2014, doi alpinişti cu dizabilitate fizică vor încerca să escaladeze un perete extrem de dificil de peste 700 m în munţii Atlas (Taghia, Maroc).

Participanţii

Claudiu Miu este fost campion multinaţional şi balcanic la escaladă şi preşedinte al Asociaţiei Climb Again. După câţiva ani în care boala Lyme şi poliartrita asociată i-au redus mult din capacităţile motorii, Claudiu a luptat până la o recuperare aproape completă, care azi îi permite să se caţere şi să predea din nou escalada. Climb Again este azi răsplata pe care Claudiu vrea să o lase comunităţii care l-a susţinut atât de mult în anii din urmă, şi soluţia pentru a schimba perspectiva celor care şi-au pierdut speranţa într-o viaţă normală.

Hargurvarinder Singh Jaggi, originar din Kapurthala, Punjab, India, s-a născut cu o malformaţie congenitală care a împiedicat dezvoltarea normală a cotului, umărului şi a unui deget de la mâna stângă. Cu toate acestea, Jaggi este un model de perseverenţă şi optimism – pe lângă faptul că profesează avocatura şi conduce un mic birou în New Delhi, indianul şi-a depăşit condiţia fizică şi se poate lăuda azi cu atingerea unor vârfuri de peste 6000 de metri. Se antrenează constant la panoul de escaladă al fundaţiei Indian Mountaineering Foundation din New Delhi şi îşi petrece dimineţile alergând.

Cosmin Andron: ghid montan, liderul expediţiei. Mihnea Prundeanu: ghid montan, responsabil cu acces şi siguranţa echipei în locaţie şi în spaţiul vertical, cameraman.

Nora Dorian: fotograf şi cineast profesionist, responsabilă cu documentarea expediţiei şi montajul materialului video.

clau.jpg

Ce reprezintă această expediţie?

Expediţia e guvernată de dorinţa unei expuneri sporite, inclusiv la nivel internaţional, pentru cauza care îi aduce laolaltă pe Claudiu şi Jaggi – îmbunătăţirea calităţii vieţii şi creşterea independenţei în cazul persoanelor cu nevoi speciale. Cei doi sportivi sunt un exemplu de putere interioară şi povestea lor poate inspira tinerii cu dizabilităţi să îşi depăşească condiţia.

Contextul social actual în România nu este unul prea favorabil atunci când vorbim de persoanele cu nevoi speciale. Încă din anii de şcoală, copiii cu deficienţe întâmpină probleme de integrare, activităţile şcolare şi şedinţele de consiliere nu sunt suficiente pentru dezvoltarea lor fizică, socială şi emoţională, iar de cele mai multe ori nu au posibilitatea (financiară sau infrastructurală) să practice vreun sport.

Asociaţia Climb Again s-a născut tocmai din nevoia de a rezolva parte din aceste piedici. Escalada ar putea veni în întâmpinarea multora dintre nevoile celor mici, deoarece acest sport oferă posibilitatea dezvoltării personale, activării propriilor resurse pentru schimbarea perspectivelor, dezvoltă încrederea în sine şi contribuie la atingerea succesului. Rezolvarea unei probleme, găsirea celei mai uşoare variante de a termina un traseu, depăşirea obstacolelor, toate acestea construiesc sentimentul de împlinire al celui care ajunge sus şi se pot transforma într-o poveste de succes pentru un tânăr cu nevoi speciale.

Credem că o Asociaţie cu obiective atât de ambiţioase pentru România are nevoie de un start aplaudat. Escalada, şi mai ales ideea de a ajuta un tânăr cu nevoi speciale să practice un sport care poate părea extrem sunt noţiuni încă stranii pentru mare parte din publicul care ar beneficia direct de activităţile asociaţiei. Orice plus de înţelegere, expunere şi mediatizare de care avem parte dărâmă din reticenţele de care ne lovim în activităţile noastre de fundraising şi ne aduce mai aproape de publicul căruia ne adresăm.

Alpine Style Expeditions aduce în acest proiect experienţa în a organiza expediţii în cele mai îndepartate şi neprimitoare locuri din lume. Ghizii Alpine Style Expeditions sunt cei care oferă siguranţa participanţilor şi a echipei de filmare, sunt cei care planifică expediţia şi se asigură că accesul este posibil şi în condiţii de siguranţă pentru protagonişti. Ei sunt cei care vin mereu în preajma participanţiilor pentru a ajuta, a rezolva situaţiile dificile şi a executa orice acţiune de salvare şi/sau evacuare în situaţia în care escalada devine imposibilă. Ei nu sunt subiectul acestei poveşti, însă sunt structura pe care ea se bazează.

Hope and Homes for Children România (HHC România) este o organizaţie non-guvernamentală cu o experienţă de peste 15 ani în reforma sistemului de protecţie a copilului din România. Printr-o abordare holistică a problemelor existente în domeniu şi printr-un sistem de colaborare cu instituţiile statului care facilitează continuitatea şi sustenabilitatea programelor dezvoltate, HHC România lucrează neobosit pentru a se asigura că, începând cu 2020, niciun copil nu va mai trebui să cunoască viaţa în instituţiile clasice, de tip mamut, lipsite de căldură, atenţie şi afecţiune.

Până în prezent, Hope and Homes for Children a contribuit în mod direct la închiderea a peste 50 de centre de plasament de tip vechi din întreaga ţară şi a creat mai mult de 100 de servicii noi, alternative, în care copiii pot cunoaşte în sfârşit o viaţă apropiată de cea dintr-o familie adevărată. Prin eforturile organizaţiei şi ale partenerilor săi, peste 5.000 de copii au fost scoşi din instituţii; peste 17.000 de copii au fost salvaţi de la abandon; peste 600 de copii au fost reuniţi cu familiile naturale; peste 600 de tineri care au părăsit sistemul de protecţie au fost ajutaţi să înceapă cu dreptul viaţa pe cont propriu; şi peste 6.000 de membri de personal din sistemul de protecţie au beneficiat de formare profesională oferită de trainerii HHC România.

Pentru a transforma în profunzime sistemul încă disfuncţional de protecţie a copilului, HHC România dezvoltă, în paralel, o serie de programe complementare care au în centru interesul superior al copilului: dezinstituţionalizare, prevenirea separării copilului de familie, reintegrarea copiilor în familiile naturale, inserţia socio-profesională a tinerilor care părăsesc sistemul de protecţie a copilului şi încep viaţa independentă, formarea profesională a personalului din sistemul de protecţie a copilului şi asistenţa tehnică în instrumentarea cazurilor.

Asociaţia Profesională Neguvernamentală de Asistenţă Socială ASSOC a fost fondată în 1997 în Baia Mare, Maramureş cu viziunea de a extinde serviciile sociale pentru persoanele provenite din grupuri vulnerabile. Echipa ASSOC este formată din peste de 80 de persoane care lucrează în Baia Mare, Arad, Suceava şi Bucureşti.

Misiune: Furnizarea de asistenţă pentru îmbunătăţirea condiţiile sociale, economice şi de mediu ale grupurilor vulnerabile în România.

Valorile fundamentale ale Asociaţiei sunt: solidaritate, demnitate, parteneriatul, responsabilitatea socială şi Protecţia mediului.

ASSOC crede în puterea exemplului. Prin sprijinul oferit Expediţiei în Maroc, dorim să susţinem un exemplu concret care trece peste îndemnuri şi devine o acţiune motivaţională pentru comunitate.

Ce înseamnă pentru Claudiu şi Jaggi această ascensiune?

Căţăratul presupune atât forţă fizică, cât şi o anduranţă şi o stăpânire psihică deosebită. În ciuda performanţelor sale excepţionale din trecut, condiţia medicală în care se află Claudiu i-a redus în mod dramatic capacitatea de a depune efort susţinut şi de intensitate mare. La polul opus, Jaggi, deşi se bucură de o capacitate de anduranţă deosebită şi o voinţă de fier în a persevera, dizabilitatea sa îi reduce semnificativ abilitatea de a se căţăra. Singura şansă în a realiza ascensiunea este ca cei doi protagonişti să formeze un parteneriat şi să se bazeze pe atuurile lor, care sunt complementare.

Nu există o formulă de succes ca să fii un căţărător bun, dar cei mai buni sunt, cu siguranţă, un monument de echilibru. Tocmai de aceea, povestea lui Claudiu şi a lui Jaggi este atât de inspiraţională, lipsurile lor fizice au fost dublate de o putere interioară în momente în care cei mai mulţi dintre noi ar fi renunţat, epuizaţi. Aceasta este o poveste care merită spusă.

Claudiu Miu Hargurvarinder Singh Jaggi maroc catarare

postat de geo_bivuac
la data de 01 May 2015
viziualizat de 5863 ori

21
January
2020

În perioada 10-14 februarie, va avea loc la sala de escaladă Carpatic din București, prima ediție a evenimentelor sportive Blue Peregrine. În cadrul acestora, doi dintre cei mai buni cățărători ai momentului, Nina Caprez și Pete Whittaker, vor susține sesiuni de prezentare și ateliere practice pe teme diferite.
1929 postat de geo_bivuac

16
September
2015

Prima noastră grupă de copii cu deficiențe de vedere, cu care lucrăm deja de doi ani, a mai trecut un prag de maturizare sportivă. După un sezon 2014-2015 plin de demonstrații și participări oficiale la competițiile locale de cățărat, din echipa Climb Again au început să se desprindă, dincolo de rezultatele terapeutice, și câteva vârfuri cu motivație pentru performanță.
10672 postat de geo_bivuac

21
July
2015

Pentru repararea lui va cerem ajutorul, tuturor celor care de-a lungul timpului l-ati utilizat pentru ascensiunile voastre din zona Costila si muntii Bucegi. Doar impreuna vom putea sa ii redam stralucirea, sa il putem utiliza in continuare si sa il lasam generatiilor viitoare.
8541 postat de alien


Muntii BUCEGI - 53 trasee
Muntii HASMAS - 19 trasee
Muntii POSTAVARU - 15 trasee
Muntii RETEZAT - 8 trasee
Muntii MEHEDINTI - 4 trasee
Muntii CAPATINII - 4 trasee
Muntii METALIFERI - 3 trasee
Muntii LEAOTA - 3 trasee
Muntii TRASCAU - 2 trasee
Muntii GIURGEU - 1 traseu
Muntii VALCAN - 1 traseu
Muntii PARING - 1 traseu

Toate traseele <site map>
Tastati numele traseului (autocomplete) 
Nina Williams bouldering in Bishop
Nina Williams and her pet hedgehog head to Bishop in California to check out some of the highballs and attempt some of the harder lines there.

La 80 de ani Chris Bonington catara The Old Man Of Hoy
La 80 de ani Chris Bonington catara The Old Man Of Hoy unul din traseele reprezentative ai anilor 80, alaturi de renumitul Leo Houlding

REEL ROCK 7 Trailer
The REEL ROCK 7 trailer by Big Up Productions and Sender Films. Coming to a theater near you starting Fall 2012. reelrocktour.com for more info. Like facebook.com/reelrock to win prizes from TNF, Gore-Tex and more. Contact booking@reelrocktour.com to inquire about a show. Starring Alex Honnold, Chris Sharma, Adam Ondra,Conrad Anker, Jimmy Chin, Renan Ozturk, Sasha DiGiulian, Daila Ojeda, The Wide Boyz and more... The 7th annual REEL ROCK Film Tour, launching fall 2012, brings the best in climbing and adventure films to local audiences across the globe. Events include prize giveaways and appearances by top climbers. REEL ROCK 7 will travel to over 350 locations across the globe.

 
   
postat de geo_bivuac
03
November
2019
Un scurt interviu cu Dumitrica Vasile despre cum a ajuns sa deschida trasee de TRAD in peretii Romaniei.
3410

postat de geo_bivuac
02
September
2019
Campanie de strangere de bani pentru repararea traseelor de catarare din Costila
3626

postat de geo_bivuac
31
January
2019
O poveste despre un personaj care ofera sevicii de ghid montan fara a avea acreditatri oficiale.
9868

postat de geo_bivuac
05
March
2018
Jim Bridwell va ramane nemuritor in istoria alpina pentru contributiile sale, nu numai pentru performantele din Yosemite - aproximativ 100 de trasee catarate la liber, plus rutele de A5 din peretii mari pe Half Dome și El Capitan, dar și pentru rutele alpine din Alaska si Patagonia.
4880

TOATE ARTICOLELE
   
postat de Andrei
19
July
2021
UnTold agam - un traseu frumos, usor, la 50m in spatele ref. Caltun.
415

postat de geo_bivuac
17
November
2020
Caracteristica zonei: roca este calcar. Peretii sunt in general de dimensiuni intre 15-50 m. sportiva sunt echipate cu ancore mecanice, urechi si top-uri cu lant sau urechi cu inel
389

postat de geo_bivuac
29
July
2019
Unul dintre traseele uitate din circul 1, cu fisuri largi si slab asigurate, tocmai bune pentru asigurari mobile
393

postat de geo_bivuac
03
July
2017
In partea de sud a masivului Parang, la o altitudine de 600 metri raul Galben a sapaat un defileu cunoscut mai ales pestera Muierilor.
419

TOATE TOPOURILE
 
CONTACT

UTILIZATOR NOU

RECUPERARE PAROLA
Varful Omu
25-09-2021 ora 23:00Temperatură: 5.6 ºC
Vânt: 5.6 m/s, directia : NV
Nebulozitate: cer senin
Presiune: 758.4 mb, in crestere
Umezeală relativă: 74%
Strat zăpadă : discontinuu la ora 21