eCLIMB.ro

Senda Real WI 7+, Cerro Marmolejo
postat de geo_bivuac
 
Sursa: www.climbing.de


11 Martie 2006. Ne luam locurile in primire in Boeing-ul 767 de la Atlanta spre Santiago de Chile si noi, Hari Berger, Albert Leichtfried si Hermann Erber, alturi de alti diversi turisti si businessmani. Scopul nostru este insa mai diferit: vrem sa prelungim sezonul european de ghiata cu o ultima aventura: ceva intre 4000 si 6000 de metrii, ceva... usor de vara. Veniti direct din frigiderul de pe batranul continent, mai intai savuram si acumulam ceva caldura la cele 30°C+ cat arata termometrele in Santiago. Apoi facem o incursiune prin supermarketuri... in total se aduna  un bagaj de vreo 200 kg. Eduardo Mondragon alias Edel, cel mai proeminent ice climber din Chile, prietenul si colaboratorul nostru loco, ne duce cu un Jeep pana la Bands Morales. In Refugio Aleman (1930 m) ne mai bucuram putin de cuceririle civilizatiei, mancam si bem bine, facem o tura la izvoarele termale Colina.


14 Martie 2006. Plecam. Constatam insa ca bagajul nostru, trimis inainte cu o caravana de asini, a fost lasat la 7 km mai jos de locul stabilit. Asa ca mai pierdem doua zile si ne chinuim / aclimatizam cu transportul materialului in tabara de baza, la 3500m. Locul de campare este in schimb perfect: 200mp de iarba in plin desert mineral cu un izvor termal cu apa la 20°C. Investim o zi in recunostere si suntem multumiti de liniile identificate. La 4100 de metrii intalam un cort care va functiona ca rampa de lansare in escalade. Dar mai intai mai petrecem inca alte doua zile in BC cu fiertul la apa. Benzina chiliana si altitudinea au ceva cu primusul notru, sau invers. Asadar consumam si mai multa benzina si mai mult timp. Improvizam ceva "a la carte" de mancare, ne umplem rezervoarele de energie: cafea fara filtru, o paine coapta, o pasta specialitatea lui Hari, un strudel cu mere...


19 Martie 2006: Intariti incepem catararea. Vizam tavanul de ghiata descoperit la recunostere, garantia unei aventuri pe cinste. Linia trebuie incercata: un amestec intre ghiata de ghetar surplombanta si coloane si pilieri de WI. Si astfel reusim cea mai tare tura pe care am catarat-o vreodata in ghiata: Senda real WI 7+, posibil cea mai dificila tura la aceasta altitudine, cu siguranta cea mai dificila tura din America de Sud. Dificultatile sunt continue pe cele sase lungimi de coarda: WI 5, WI 6-, WI 7-, WI 7+, WI 5 und WI 6-. Pasajul cheie este in lungimea a sasea, un tavan de ghiata de ghetar cu anvergura de 6 metrii. Luptam cu disperare in tavanul aflat la 4500 altitudine si cu cateva figure of four reusim sa-l depasim. Ajungem noaptea la cort complet extenuati. Hermann ne asteapta cu masa pregatita.


Dupa doua zile de odihna suntem iar in cortul de sub perete. De aceasta data vrem sa urcam pe varf, binenteles ca pe o linie noua. Cu materialele in doua haulbag-uri (unul sta pe spatele meu), Hari, Hermann si cu mine cataram Triple direct WI 5-. Ne instalam cortul la 5000m. A doua zi, pe 24 Martie, dupa ceva emotii, stam pe Cerro Marmolejo la 6085m. Dupa alte patru zile, mai bogati in ceva aventuri, suntem inapoi la civilizatie. Animati de temperaturile pozitive, punem in sfarsit pioletii in cui pe acest sezon...Traducere Frank Schobel
Articol preluat de pe roclimbin.net


Senda Real


postat de geo_bivuac
la data de 22 March 2012
viziualizat de 3086 ori


Boulder

Escalada

Alpinism tehnic

Catarare pe gheata

Dry tooling

Alpinism de altitudine

Deep water solo

Filtrati dupa genul de catarare
 

postat de geo_bivuac
29
April
2013
Doua trasee clasice din Peretele Animalelor parcurse TRAD - Lupul cel Rau si Cotofana
3474

postat de geo_bivuac
22
March
2012
Cum sa ne ferim de accidentari si cum sa ne refacem mai repede
4648

postat de geo_bivuac
02
September
2019
Campanie de strangere de bani pentru repararea traseelor de catarare din Costila
3626


Muntii BUCEGI - 53 trasee
Muntii HASMAS - 19 trasee
Muntii POSTAVARU - 15 trasee
Muntii RETEZAT - 8 trasee
Muntii MEHEDINTI - 4 trasee
Muntii CAPATINII - 4 trasee
Muntii METALIFERI - 3 trasee
Muntii LEAOTA - 3 trasee
Muntii TRASCAU - 2 trasee
Muntii GIURGEU - 1 traseu
Muntii VALCAN - 1 traseu
Muntii PARING - 1 traseu

Toate traseele <site map>
Tastati numele traseului (autocomplete) 
A tribute to Guy Lacelle

Petzl RocTrip Argentina 2012

Why Climb?

TOATE FILMELE
 
   
21
January
2020

În perioada 10-14 februarie, va avea loc la sala de escaladă Carpatic din București, prima ediție a evenimentelor sportive Blue Peregrine. În cadrul acestora, doi dintre cei mai buni cățărători ai momentului, Nina Caprez și Pete Whittaker, vor susține sesiuni de prezentare și ateliere practice pe teme diferite.
1929 postat de geo_bivuac

16
September
2015

Prima noastră grupă de copii cu deficiențe de vedere, cu care lucrăm deja de doi ani, a mai trecut un prag de maturizare sportivă. După un sezon 2014-2015 plin de demonstrații și participări oficiale la competițiile locale de cățărat, din echipa Climb Again au început să se desprindă, dincolo de rezultatele terapeutice, și câteva vârfuri cu motivație pentru performanță.
10672 postat de geo_bivuac

21
July
2015

Pentru repararea lui va cerem ajutorul, tuturor celor care de-a lungul timpului l-ati utilizat pentru ascensiunile voastre din zona Costila si muntii Bucegi. Doar impreuna vom putea sa ii redam stralucirea, sa il putem utiliza in continuare si sa il lasam generatiilor viitoare.
8541 postat de alien

19
May
2014

Toata lumea viseaza sa mearga in Fisura Albastra sau alte trasee de renume din Romania dar nu face nimic in privinta acestui lucru. eCLIMB.ro te invita la catarat in marii pereti.
18173 postat de geo_bivuac

TOATE STIRILE
   
postat de Andrei
19
July
2021
UnTold agam - un traseu frumos, usor, la 50m in spatele ref. Caltun.
415

postat de geo_bivuac
17
November
2020
Caracteristica zonei: roca este calcar. Peretii sunt in general de dimensiuni intre 15-50 m. sportiva sunt echipate cu ancore mecanice, urechi si top-uri cu lant sau urechi cu inel
388

postat de geo_bivuac
29
July
2019
Unul dintre traseele uitate din circul 1, cu fisuri largi si slab asigurate, tocmai bune pentru asigurari mobile
393

postat de geo_bivuac
03
July
2017
In partea de sud a masivului Parang, la o altitudine de 600 metri raul Galben a sapaat un defileu cunoscut mai ales pestera Muierilor.
419

TOATE TOPOURILE
 
CONTACT

UTILIZATOR NOU

RECUPERARE PAROLA
Varful Omu
25-09-2021 ora 23:00Temperatură: 5.6 ºC
Vânt: 5.6 m/s, directia : NV
Nebulozitate: cer senin
Presiune: 758.4 mb, in crestere
Umezeală relativă: 74%
Strat zăpadă : discontinuu la ora 21