eCLIMB.ro

Visually impaired children want to Climb Again
postat de geo_bivuac
 

Climb Again până azi
Din 2013 am reușit, prin muncă voluntară și mici finanțări, să aducem la cursuri gratuite de escaladă peste 100 de copii cu deficiențe de vedere și auz, 40 de copii cu autism și în jur de 50 de tineri cu alte tipuri de dizabilități.

Am organizat probe demonstrative sau competitive la majoritatea concursurilor din calendarul competițional al Federației Române de Alpinism și Escaladă, am fost în excursii la munte și am încercat să îi scoatem cât mai des la activități în afara internatului în care își petrec majoritatea timpului.

În acest timp, am închegat o echipă de 8 copii și juniori cu deficiențe senzoriale cu real potențial în performanță sportivă.

Ce ne-am propus
Vrem ca anul școlar viitor să transformăm proiectul Climb Again în curs permanent al școlii pentru deficienți de vedere din București. Vrem ca toți cei 120 de copii ai școlii să beneficieze de cel puțin un antrenament bilunar, prin care să le îmbunătățim percepția spațiului și orientarea, capacitatea de memorare și rezolvare a problemelor, și care să le dea curajul și încrederea în sine pentru o viață independentă ca adulți.

Noi am văzut schimbarea în acești copii, și avem nevoie să arătăm lumii că barierele nu există decât în mintea oamenilor. Ajută-ne să atingem o masă critică de beneficiari și să confirmăm acest sport ca o soluție reală de incluziune socială.

miu1.jpg

Ce avem nevoie
Vom construi un panou de escaladă în sala de sport pentru a putea lucra mai ușor cu toți copiii din școală. Avem nevoie de materiale pentru asta. Vom aduce la antrenamente suplimentare la sala de escaladă pe acei copii care au înclinații spre performanță. Avem nevoie de transport pentru ei. Vom aduna o echipă mai mare de instructori care să poată lucra intensiv cu grupe mici de copii. Avem nevoie să le răsplătim efortul, după aproape 2 ani de voluntariat. Vom continua să organizăm concursuri și excursii la munte pentru cei mici. Avem nevoie de fonduri logistice pentru asta.

Pragul de 20.000 $ este minimul necesar pentru un mix de activități care se întind pe 9 luni cât durează anul școlar. În paralel, facem eforturi pentru a obține sponsorizări în echipament sportiv. Dacă nu atingem suma propusă, banii vor fi folosiți tot în programul dedicat copiilor cu deficiențe de vedere, însă numărul beneficiarilor va fi mult mai mic, iar efortul nostru de drămuire a fondurilor mult mai mare.

miu2.jpg

Cum se schimbă lucrurile?
Trăim într-o Românie în care acești copii sunt izolați, iar sub 13% din adulții cu dizabilități ajung să muncească și să ducă o viață independentă. Noi vrem să contribuim la schimbare, și am găsit metoda prin care să insuflăm încredere acestor copii. Escalada este un sport incluziv, care aduce în echilibru fizicul și psihicul, și în care diferențele între cei cu nevoi speciale și cei tipici nu există atâta timp cât metodele de învățare sunt adaptate.

De când a apărut Climb Again, am reușit să aducem în săli publice copii cu deficiențe de vedere, să introducem probe pentru ei în concursurile de cățărat, să facem demonstrații și să convingem lumea că singura dizabilitate a lor e proiecția greșită pe care o au oamenii din jur.

Hai să continuăm să-i scoatem din casă, să îi provocăm și să nu-i lăsăm să ajungă stingheri în lumea largă. Fii și tu parte din planul nostru!

miu5.jpg

Dacă îți place povestea noastră, arată-le și prietenilor tăi ceea ce facem deja și ce plănuim să mai facem. Folosește butoanele de share de mai jos - cine știe de unde mai sare un donator?

Pentru donatii mergeti la pagina de 
fundraise Climb Again fundraise impaired children


postat de geo_bivuac
la data de 25 June 2015
viziualizat de 2373 ori


Boulder

Escalada

Alpinism tehnic

Catarare pe gheata

Dry tooling

Alpinism de altitudine

Deep water solo

Filtrati dupa genul de catarare
 

postat de geo_bivuac
08
March
2014
Pentru că s-au înmulțit greșelile de asigurare și la stâncă și la sălile de escaladă și pentru că din acest motiv au avut loc evenimente neplăcute, pe lângă creșterea exigenței în respectarea regulilor de sigurantă la sală ne asumăm și rolul de a trage un semnal de alarma. Aceste întâmplări nu pot fi trecute cu vederea, întrucât unele au fost chiar grave, chiar dacă încă nu au avut consecințe mortale.
2660

postat de laura_b
31
August
2015
O selectie de imagini de ansamblu a unor creste, vai si versanti detaliate
3261

postat de geo_bivuac
17
November
2015
Bogdan Rus. Cine e, de ce se catara el si cum se vede catararea prin prisma lui
3402


Muntii BUCEGI - 53 trasee
Muntii HASMAS - 19 trasee
Muntii POSTAVARU - 15 trasee
Muntii RETEZAT - 8 trasee
Muntii MEHEDINTI - 4 trasee
Muntii CAPATINII - 4 trasee
Muntii METALIFERI - 3 trasee
Muntii LEAOTA - 2 trasee
Muntii TRASCAU - 2 trasee
Muntii GIURGEU - 1 traseu
Muntii VALCAN - 1 traseu
Muntii PARING - 1 traseu

Toate traseele <site map>
Tastati numele traseului (autocomplete) 
The Network - Official Trailer

Petzl RocTrip China 2011

Gimp Monkeys

TOATE FILMELE
 
   
16
September
2015

Prima noastră grupă de copii cu deficiențe de vedere, cu care lucrăm deja de doi ani, a mai trecut un prag de maturizare sportivă. După un sezon 2014-2015 plin de demonstrații și participări oficiale la competițiile locale de cățărat, din echipa Climb Again au început să se desprindă, dincolo de rezultatele terapeutice, și câteva vârfuri cu motivație pentru performanță.
9448 postat de geo_bivuac

21
July
2015

Pentru repararea lui va cerem ajutorul, tuturor celor care de-a lungul timpului l-ati utilizat pentru ascensiunile voastre din zona Costila si muntii Bucegi. Doar impreuna vom putea sa ii redam stralucirea, sa il putem utiliza in continuare si sa il lasam generatiilor viitoare.
7044 postat de alien

19
May
2014

Toata lumea viseaza sa mearga in Fisura Albastra sau alte trasee de renume din Romania dar nu face nimic in privinta acestui lucru. eCLIMB.ro te invita la catarat in marii pereti.
15942 postat de geo_bivuac

11
May
2015

Din luna mai 2015 va exista un nou panou de escalada indoor in Romania. Acesta va functiona in Falticeni, judetul Suceava.
6281 postat de alexmanoliu

TOATE STIRILE
   
postat de geo_bivuac
29
July
2019
Unul dintre traseele uitate din circul 1, cu fisuri largi si slab asigurate, tocmai bune pentru asigurari mobile
1018

postat de geo_bivuac
03
July
2017
In partea de sud a masivului Parang, la o altitudine de 600 metri raul Galben a sapaat un defileu cunoscut mai ales pestera Muierilor.
4818

postat de geo_bivuac
25
July
2016
Zonele de catarare sunt prezentate detaliat cu schite si tabele, denumirile zonelor fiind date in functie de caracteristicile locului
5157

postat de alexmanoliu
24
March
2016
O parcurgere de angajament a peretului Lespezi-Caltun
4599

TOATE TOPOURILE
 
CONTACT

UTILIZATOR NOU

RECUPERARE PAROLA
Varful Omu
20-01-2020 ora 18:00Temperatură: -7.0 ºC
Vânt: 12.9 m/s, directia : N
Nebulozitate: cer senin
Presiune: 759.5 mb, in crestere
Umezeală relativă: 40%
Strat zăpadă : 48 cm la ora 08